Wat Sakraeo Orphanage

Thailands grootste weeshuis

Het tempel complex van Wat Sakraeo is in 1942 opgericht als weeshuis door Luang Chupat met 10 weeskinderen.

Intussen is het weeshuis uitgegroeid tot het grootste weeshuis van Thailand met meer dan 2400 kinderen. Jongens en meisjes tussen de 3 en de 19 jaar oud. Het tempelcomplex bevind zich op ongeveer 80 kilometer van Bangkok, het tempel complex heeft ook een boeddhistisch centrum onder leiding van  Abt Prof. Dr. B.A., M.A., Ph.D, Pramaha Phairoh Kritsanavadea.

 Hoewel het grootste gedeelte van de kinderen uit het wat meer achtergestelde gebied uit het noorden van Thailand komen zijn er kinderen uit het gehele land te vinden, de kinderen komen uit gezinssituaties waar ze sociaal gezien in grote nood zaten, maar ook kinderen die speciale hulp nodig hebben.

Het weeshuis is wordt door de staat ondersteund en zorgt voor een basis opleiding voor de kinderen, waar ze o.a. Engels en Chinees leren. Dit helpt om de kinderen na het weeshuis ook een kans op een toekomst te geven.

 Het complex bestaat uit een tempel gedeelte (alleen toegankelijk voor monniken) en een accommodatie voor de kinderen met een cantine, een keuken, een gym, een sportveld en medische faciliteiten.

 

Alle foto’s van Wat Sakraeo Orphanage zijn eigendom van ICEMAN CHARITY all rights reserved